Elektronik er ikke for børn – skab sunde rammer

For små 50 år siden blev tv’et allemandseje. For ca. 30 år siden fik de fleste husstande mere end en tv kanal (som siden er blevet til et tocifret antal). For ca. 20 år siden blev mobiltelefonen allemandseje. For ca. 8 – 10 år siden blev tablets allemandseje.

På under en generation er vi gået fra ingen eller et meget begrænset forbrug af skærmtid til, at det typiske skolebarn ser mellem 4 – 6 timer om dagen, teenagere over syv timer om dagen og voksne – tjae du kan jo selv lægge sammen (i skærmtid medregnes alt elektronik: tv, tablet, smartphone, computer)?

Det er første gang i historien, at mennesket er udsat for skærmtid fra vugge til grav og allerede nu begynder de røde lamper at lyse – faktisk flere og flere af dem.

Vi kan ikke skrue tiden tilbage og det nytter ikke at være nostalgiske ift. fortiden. Elektronik er kommet for at blive – men vi er nødt til at redefinere vores forståelse af det og sikre, at det er os, der styrer elektronikken og ikke den anden vej rundt.

Elektronik er et redskab, men samtidig også en stimulans på lige fod med alle andre ting, vi skal håndtere med måde. Og især vores unger er i højrisiko for både at blive afhængige, såvel som at udvikle en række alvorlige adfærdsproblemer, hvis de udsættes for mere skærm, end de har godt af.

Fredag den 7. april holder jeg foredrag i Århus om børn og elektronik, hvor jeg kommer ind på følgende:

  • Hvorfor er elektronik problematisk, især for børn og unge?
  • Hvilke myter om elektronik og børn fastholder vi, selv om evidensen viser noget helt andet?
  • Hvordan spotter du, om dit barn er på kanten af elektronikafhængig?
  • Hvorfor er børn med diagnoser som f.eks. ADHD og autisme i højrisiko for at udvikle skærmafhængighed og hvorfor forværrer elektronik disse børns udfordringer?
  • Hvad gør du helt konkret, hvis dit barn er elektronikafhængig?
  • Hvordan spotter du din egen afhængighed og hvad gør du ved den?
  • Hvordan skaber du sunde elektronik-rammer i hjemmet, når I som familie er ude på den anden side af afhængigheden?

Foredraget sker fredag den 7. april kl. 16 – 18 (endelig lokation sendes ud til alle deltagere i god tid inden foredraget).

Foredraget koster 150 kr. og du booker din plads her