Bog

Harmoniske Unger I Bog om bevidst forældreskab af Mette CarendiHarmoniske unger – med kærlighed og nærvær er den første bog i Danmark, der tager forældre følelsesmæssigt i hånden hele vejen fra undfangelse og igennem barnets første syv leveår. Bogen giver et solidt teoretisk fundament, såvel som den byder ind med masser af konkrete tips, råd og personlige beretninger. Harmoniske unger – med kærlighed og nærvær viser, hvordan vi med bevidst forældreskab sikrer harmoniske unger og dermed en harmonisk verden.

 

Bogen 299 kr. inkl. moms – plus porto (46 kr. pr. bog) og kan købes her.

Du kan også købe Harmoniske Unger som lydbog for 149 kr. inkl. moms – du finder den her.

 

Bogen viser dig, hvordan du:

  • sikrer den smukkeste tilknytning til dit barn
  • møder dit barn kærligt, når han eller hun græder og raser
  • støtter dit barn i at udvikle følelsesmæssig intelligens og harmoni
  • spotter, om dit barn har brug for følelsesmæssig healing, og hvordan du støtter processen
  • knytter de kærligste bånd til dit barn via leg
  • opdrager på måder, der støtter den optimale udvikling af dit barns hjerne og nervesystem

linje Harmoniske Unger

 

Forord af Rose Maimonide

”Et sted i denne bog omtaler Mette Carendi et tigerspring i udviklingen af barnets hjerne og refererer til betegnelsen a champagne moment. Jeg sad begejstret med den samme frydefulde champagnefølelse, da jeg første gang læste bogen her, som du nu også har valgt at fordybe dig i. Hjertelig tillykke med den beslutning! Jeg er sikker på, at du med Harmoniske unger vil få en dybere forståelse af, hvordan du kan give dit barn mere kærlighed og nærvær”.

Rose Maimonide – Forfatter og ekspert i naturligt sunde børn

linje Harmoniske Unger

En bog med hjertet på rette sted

“Jeg startede min læsning med fagbrillerne på. Og jeg var begejstret. Jeg elsker hjernen og alle dens finurlige funktioner og kompetencer, og jeg elsker endnu mere, når viden om hjernen formidles på en enkel og letforståelig måde. Bogen lægger ud med at tage fat i forholdsvis indviklede processer og sammenhænge i hjernen. Alt sammen beskrevet på en måde, hvor det er letforståeligt og giver mening. Og appetit på mere.

Og appetitten bliver ved med at stige i takt med, at Mette beskriver betydningen af og funktionerne i vores følelsesliv, vores hukommelse og hvordan vi husker meget mere, end vi ved at vi husker, og hvordan det alt sammen er med til at præge vores selvbillede, og den måde vi indgår i relationer på.

Efterhånden blev det faglige blik på bogen afløst af en mere personlig tilgang. Det var ikke et bevidst valg. Bogen sneg sig ligesom ind på mig. Krøb under huden. Satte refleksioner i gang. Og følelser. Og længsler. Ikke mindst for mit eget moderskab, og for de oplevelser og selvforståelser mine tre piger får med sig…”

Du kan læse den fulde anmeldelse her. linje Harmoniske Unger

Dyb indsigt og rummelighed

Kære Mette,

Jeg har nydt at læse og nærmest sluge din bog i den seneste tid! Trods det faktum, at jeg har læst og læst om forældreskab, så har jeg endnu ikke mødt en bog som din, der i den grad tager fat på både barnets rejse og udvikling og forældrenes rejse og udvikling, samtidig med at den integrerer viden fra så mange forskelligartede discipliner. Du gør det med dyb indsigt i alle aspekter af forældreskabet og rummer både barnets og forældrerens følelsesmæssige udtryk og udfordringer. Du har en beundringsværdig evne til at omgås disse følelsesmæssige svære og tabubelagte emner på en delikat og respektfuld måde, og du deler generøst ud af din dybe indsigt og forståelse.

Bogen er opbygget logisk og med stor fokus på anvendelse af den præsenterede viden. Du får præsenteret et væld af teori på en let og spiselig måde krydret med masser af praksis og personlighed! Jeg håber, din bog bliver den succes den har fortjent at blive og jeg vil give den mine varmeste anbefalinger til alle interesserede forældre! Tak fordi jeg måtte læse med…

Kærlig hilsen

Marie

 

linje Harmoniske Unger

Jeg har ædt din bog råt

Kære Mette

Allerførst: kæmpe stort tillykke med bogudgivelsen. En baby er i sandhed født! Jeg er helt sikker på, at den bliver en kæmpe succes og jeg håber inderligt, at den vil hjælpe rigtig, rigtig mange til en bedre start på det nye liv som forældre.

Jeg har stort set allerede ædt din bog råt og jeg er nødt til at sige, at jeg er dybt betaget af dit arbejde og nu din bog, og ikke mindst er jeg dybt, dybt, dybt taknemmelig for, at du er her og bidrager med netop det, du gør! Ikke mindst er jeg SÅ taknemmelig for, at din bog lander i mit skød midt i min allersårbareste tid.

Selvom jeg godt kunne ønske mig, at jeg – som du – havde indhentet denne viden inden, jeg blev mor! Men læsning sammen med samtalerne med dig har fået så meget til at falde på plads. Jeg forstår nu helt, hvordan mønstrene hænger sammen. Udover min datters sensitivitet og et stresset nervesystem erhvervet gennem en svær tid i sorg for mig under graviditeten, forstår jeg nu, hvordan min egen svære vej ind i livet og tidlige implicitte erfaringer har spillet en rolle i min og min datters første tid sammen. “Det er både helt vildt kedeligt og sørgeligt, men også så befriende, at jeg tidligt har skabt en sund tilknytning og søgt redskaber til nu at kunne støtte min datter følelsesmæssigt gennem hendes svære første tid, og jeg nu ved, hvor mit fremadrettede arbejde ligger henne. Generelt er der flere ting i dine beretninger, der vækker genklang hos mig (særligt ift. emnet tillid, hvor jeg indrømme, at det løb mig koldt ned af ryggen, da jeg læste det – igen og igen faktisk), hvilket kunne være smadder interessant at gå i dybden med i samtaler hos dig.

Der er sår, der skal heales og vi som familie har nu har en historie sammen, som jeg kunne ønske havde været anderledes. Men tak for dig! Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg havde gjort, hvis ikke jeg var stødt på dig og dit helt umådelige kompetente stykke arbejde, der støt har guidet mig igennem en så svær tid, da jeg selv var så overvældet, groggy og udmattet og havde allermest svært ved at tænke og reflektere selv.

Mange kærlige hilsner

Anne

 

linje Harmoniske Unger

En gave til verden 

Kære Mette.

Tak for en hyggelig bogrelease i går. Jeg er allerede ved side 97, og jeg kan ikke slippe din bog! Jeg er ikke selv blevet beriget med børn endnu, da min krop har ønsket at slippe gamle traumer inden jeg skulle bære på sådan en lille sjæl.

Lige nu sidder jeg med en følelse af taknemmelighed indeni mig. Jeg er taknemmelig over min krops visdom ift. dette. Derudover er jeg taknemmelig for, at du har valgt at dele din visdom med os andre! Det er første gang i mit liv, at jeg sidder med en følelse af, at nogen forstår mig helt ind i min sjæl ift. børn, da jeg længe har følt mig forkert pga. mine “anderledes” holdninger. Holdninger jeg helst bare har holdt for mig selv, da det blot har været en knowing indeni, som jeg ikke har kunne forklare eller bakke op med viden. Det formår du at gøre på fineste vis i din bog, og det er jeg taknemmelig for.

Du og din bog er en gave til denne verden. Tak for den!

De kærligste hilsner

Dittelucia.